Умами, който е известен още като мононатриев глутамат, е един от основните пет вкусове, включително сладко, кисело, горчиво и солено. Умами означава „същност на вкуса“ на японски, а вкусът му често се описва като месест, пикантен вкус,...
За „непосветените“ светът на сушито може да изглежда доста плашещ. Менютата на суши ресторантите представят зашеметяващ брой различни по вкус и визия палитри от апетитни хапки и комбинациите са толкова много. Разбира се едно от...
Чираши Суши – обикновенно се сервира при щастливи поводи и на партита в Япония. Това ярко и цветно ястие е направено от ориз за суши с различни зеленчуци и/или риба, смесени и гарнитури, поръсени с разлини подправки отгоре.
Ястията, които...
Какво е саке?
Сакето е традиционна алкохолна напитка, приготвена от ферментирал ориз. Оризът е полиран, за да се отстранят триците. Въпреки че понякога сакето се нарича „саке вино“, то е коренно различно от виното. Виното се...
Почти синоним на японската кухня и един от основните символи на Япония, сушито е един от най-умопомрачителните, но вкусни видове храна в света. Идеята да ядете сурова риба в началото може да ви накара да настръхнете, но има причина, поради която...